Natječaj za nove skladbe VDP 2017

 

NATJEČAJ

za skladbe koje će biti izvedene na

drugoj večeri festivala „Večeri dalmatinske pisme“, Kaštelanski đir

 

 

  1. Poželjno je da skladbe svojim glazbenim i/ili poetskim karakterom odražavaju dalmatinsko-mediteransko Podneblje. U pogledu glazbenog aranžmana nema strogih stilska ograničenja – klape mogu odabrati prema vlastitim sklonostima – od mandolinskog ansambala do konvencionalnih pop matrica, od zvuka otočkog roka do hip hop-a, i sl.

 

  1. Skladbu treba dostaviti organizatoru, i to na način da sadržava:

 

a) kvalitetno izrađenu oglednu snimku skladbe kakva je zamišljena za izvođenje (ne smije biti dulja od 4,00 min; prekoračenje je dozvoljeno uz odobrenje organizatora),

b) naslov skladbe,

c) ime i prezime autora,

d) naziv klape kojoj je skladba namijenjena,

e) jedan primjerak stihova.

 

  1. Skladbu se može poslati putem e-maila (prijave@vdp.hr).

 

  1. Natječaj je otvoren do 17. travnja 2017.

 

  1. Nakon što selekcijski odbor odabere skladbe koje će se izvoditi na festivalu, klape su dužne izraditi finalnu snimku. Rok za predaju finalne snimke je 05. lipnja 2017.

 

  1. Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost I nanesenu štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.

 

  1. Autori odabranih skladbi za izvedbu dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to organizator iz programskih i umjetničkih razloga bude zahtijevao.

 

  1. Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 20 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja, potpisati s organizatorom izdavački ugovor.

 

  1. Slanjem skladbi na natječaj autori prihvaćaju natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, tiska u notnom izdanju, prenosi putem radija i TV-a, te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

 

  1. Kaštelanski đir će se održati 23. srpnja 2017., u Kaštel Kambelovcu, na poljani pokraj crkve svetoga Mihovila, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.

 

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na e-mail: direkcija@vdp.hr

 

Natječaj za nove skladbe VDP 2017

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *