Nagrađivane klape zaključile 13. Večeri dalmatinske pisme

Sve najbolje od «Kaštelanskog đira» bilo je na pozornici u nedjelju navečer u Kaštel Kambelovcu na 13. izdanju Večeri dalmatinske pisme.
Naime, ovogodišnji festival klapa u svojoj «Večeri pobjednika» na repertoaru je imao 14 najboljih sastava u Hrvatskoj koji su se sa po dvije pjesme predstavili publici u dupkom ispunjenom gledalištu ispred  pozornice ispod Tikvarina, tik uz more.

Nizale su redom svoje uspješnice, prema odabiru umjetničkog ravnatelja VDP-a prof. Vladana Vuletina, prvo Kampaneli iz Donjih Kaštela, pa zadarska Kaleta, te ženska klapa iz Kaštel Sućurca imena Putalj. Buran pljesak pobrala je i muška klapa Kastav iz istoimenog mjesta, pa veličanstveni trogirski Tragos sa obradom «Nevere» Tome Bebića.

Slijedila je zatim Luka, ženska klapa iz Rijeke koje su za svoju pjesmu «Čuvaj mi škoju» izmamile dugotrajan aplauz. Istu reakciju publike izazvali su i Solinjani, popularni Vokalisti Salone, kao i modernistički nastrojeni Boljani u klapi Braciera izvodivši obradu dviju pjesama Hvaranina Gega. Za oduševljenje prisutnih pobrinule su se i Neverinke iz Kaštel Lukšića, kao i Sv. Juraj – Hrvatska ratna mornarica, te i muška klapa Luka iz Ploča.

Moćnim glasovi klape Sinj protresli su publiku, dok je Šufit sa izvedbom pjesme «Zvona moga grada» još jednom pokazao zašto su trostruki pobjednici Omiškog festivala.

No ipak moramo priznati najviše pljeska pobrao je Cambi, domicilna klapa koja je i okončala vrhunsku izvedbu 14 klapa na kaštelanskom Brcu u 13. izdanju VDP-e.

Ujedno su momci zaslužili i prigodni poklon Udruge Večeri dalmatinske pisme, organizatora festivala uz Grad Kaštela, povodom 25 obljetnice djelovanja ove odlične klape.

 

Nagrađivane klape zaključile 13. Večeri dalmatinske pisme

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *