Kaštelanski đir 2017

Ovogodišnji Kaštelanski đir okupiti će dvadesetjednu klapu koje će u konkurenciji predstaviti nove autorske skladbe u pop maniri. I ove godine su se okupili izvođači iz gotovo svih dalmatinskih gradova, i šire. Tako iz Dubrovnika dolaze čak tri klape: Kaše, Subrenum i veterani ovog izričaja klapa Raguza. S juga dolaze i dvije sjajne ženske klape: iz Fjoret iz Makarske i Nava iz Orebića. Iz Žrnovnice dolazi Sveti Florijan i klapa Žrnovnica; iz Splita Šufit, Iskon i Šušur. Sa šibenskog područja dolaze Sebenico i More, a iz obližnjih Vodica Bunari. Iz Trogira Trogirski kanti, a iz Zadra klape Munita i Kalelarga. Dvije klape dolaze iz riječkog kraja: Kamik iz Kostrene i Mistrage iz Rijeke. I na kraju domaćini, Kaštelani: Cambi, Štorija i Sveti Jeronim.

Interes za ovaj glazbeni žanr i kaštelansku pozornicu iz godine u godinu raste pa smo odlučili proširiti fond nagrada. Tako će se uz već postojeće, dodijeliti Nagrada Radio Splita i nagrada portala Dalmacija danas. Glavni medijski pokrovitelj festivala je Radio Split koji će uživo prenositi Kaštelanski đir, dok će se video snimka emitirati u odgođenom prijenosu na HTV i CMC televizijama.

Programski za Fejs; VDP 2017

Kaštelanski đir će se održati u nedjelju 23.07. s početkom u 21.00 sati. Ulaznice se mogu kupiti u hotelu Baletna škola (K. Kambelovac), caffe bar Gajo (K. Stari) i online putem Croatia Ticketsa.

Kaštelanski đir 2017

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *