Na pozornici 14 klapa za 13. Rođendan

sSve je spremno, samo se još glasovi onako pomalo upjevavaju, lagano još uštimavaju do vrhunca, za današnje 13. izdanje Večeri dalmatinske pisme. Naime, nedjelja s početkom u 21 sat obećaje vrhunsku zabavu uz nastup 14 klapa sve redom nagrađivane klape, kako i muški tako i ženski sastavi. Oni će pod palicom umjetničkog ravnatelja prof. Vladana Vuletina, publici se na pozornici tik uz more, ispod Tikvarina u Kaštel Kambelovcu, predstaviti sa po dvije skladbe.13. IZDANJE VEČERI DALMATINSKE PISME U KAŠTEL KAMBELOVCU ĆČČĆ

Večer imena „Kaštelanski đir“ će otvoriti Kampaneli iz Donjih Kaštela, pa slijede gosti iz Zadra momci iz klape Kaleta, ispred djevojaka iz Kaštel Sućurca koje nastupaju pod imenom Putalj. Gosti iz Kastava istoimenog sastava zapjevat će prije Trogirana iz klape Tragos, dok će kao i prijašnjih godina – u što ne sumnjamo – buran pljesak pobrati pjevačice klape Luka iz Rijeke.

Tako će, očekivano, biti i nakon nastupa Vokalista Salone koji su omiljeni među publikom u Kaštel Kambelovcu, kao i gosti s otoka Brača, momci iz Bracere koji su uvijek zaduženi za najmodernije izvedbe u klapskom điru pjesama.

Slijede zatim momci iz klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice.
– Početci naše klape vezani su upravo za pozornicu u Kaštel Kambelovcima i Večeri dalmatinske pisme. A kako smo svi odreda u klapi, rođeni i živimo u Kaštelima, preciznije u Donjim Kaštelima, veliko nam je zadovoljstvo doma pivat i nastupa pred publikom koja zna sve naše pjesme – nestrpljivo očekujući nastup u nedjelju pred Kaštelanima, kazao nam je Marko Bralić, pjevač i voditelj ove nagrađivane klape, koja se može pohvaliti mnogim glazbenim uspješnicama.

Muška klapa Luke iz Ploča također je poznata kaštelanskoj publici, a isti epitet krasi i goste iz Sinja, momke iz istoimene klape, koji svojim moćnim nastupom svaki put izazovu oduševljenje među prisutnima.

Predzadnji nastup i to uz kamere HTV-a, te direktan prijenos na valovima Hrvatskog radija i Zagreb i Split, imat će splitska klapa Šufit, trostruki dobitnici Omiškog festivala. A zadnji u ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme nastupit će domicilni pjevači – klapa Cambi.

No to nije sve – jer kako već tradicija nalaže uvijek se nakon klapskog nastupa zabava nastavlja na Brcu gdje će ove godine raspjevati i rasplesati okupljene Jukebox band.

I to sve u organizaciji Udruge Večeri dalmatinske pisme.

DOVOLJNO RAZLOGA DA NAM SE I VI PRIDRUŽITE I UŽIVATE U 13. IZDANJU VEČERI DALMATINSKE PISME.

Na pozornici 14 klapa za 13. Rođendan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *