Traži se karta više…

s13. VEČERI DAMATINSKE PISME
Za mjesto ispred pozornice na moru, ispod Tikvarina u Kaštel Kambelovcu, uoči 13. Večeri dalmatinske pisme, prava je pomama za kartama. Naime, ovogodišnji premda skromno izdanje klapskih večeri od tek dvodnevnog nastupa, ipak nudi vrhunski program, pa se od organizatora Udruge Večeri dalmatinske pisme i Grada Kaštela, traži karta više…

– Za petak, slavljenički koncert klape Cambi i proslave njenog 25 rođendana karata više nema. Te zlata vrijedne ulaznice nisu se ni prodavale već dijelile, a kako Kaštelani obožavaju svoju klapu, odmah su ulaznice i planule – doznajemo od voditelja projekta Joška Grgina. Fešta na brcu koja će uslijediti nakon koncerta Cambijevaca također izaziva veliki interes jer vruću ljetnu večer dodatno će zagrijati i Belfast Food.

 

Međunarodni sabor folklora koji se u Kaštelima ove godine odvija po 9. put, jedna je od najznačajnijih manifestacija u gradu, a kad se na to pridoda i po prvi put organiziran disco program na brcu u organizaciji našeg Portala, onda je i subotnja fešta zagarantirana.

 

Potražnja je i za nedjelju kada će na 13. Večerima dalmatinske pisme u Kaštelanskom điru nastupiti 14 najbolji klapa u državi, a svaka će se publici predstaviti sa po dvije izvedbe i to pod ravnanjem umjetničkog ravnatelja VDP-a,  prof. Vladana Vuletina.
– Veliki je interes za dolazak na VDP-e, zovu nas i prijatelji i poslovni partneri diljem Hrvatske, svi bi u Kaštela! – ističe i Marinko Kovačev, zamjenik gradonačelnika Grada Kaštela, naglašavajući zadovoljstvo zanimanjem svih za program ovogodišnjeg Kaštelanskog ljeta, koje nudi brojne programe.

A kako će biti na pozornici te nedjelje (10. srpnja s početkom u 21 sat) doznali smo od voditelja klape Cambi Vinka Didovića:
– U petak ćemo imati rođendanski koncert, presliku našeg dvostrukog nastupa u Zagrebu povodom obljetnice rada. Bit će to osvrt na 25 godina djelovanja, uz tradicijsku glazbu, obrade i suvremenu fuziju glazbe koja je najbolje prepoznata na posljednjem našem albumu Kriva karta – zbori Didović, te dodaje:
– Za nedjelju i Kaštelanski đir VDP-a otpjevat ćemo dvije skladbe, naše uspješnice sa VDP-a: Još ovaj put i Lipoto moja.

Naravno, ako kojim slučajem ne stignete i Kaštela, snimku 13. izdanja VDP-a imat ćete priliku vidjeti u programa HTV-a, dok će izravni prijenos biti na valovima Hrvatskog radija.

Traži se karta više…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *