Trinaesti rođendan uz 14 vrhunskih klapa!

KAŠTEL KAMBELOVAC – 13. VEČERI DALMATINSKE PISME
Ovogodišnje 13. izdanje Večeri dalmatinskih klapa, premda nosi nesretni broj 13, proći će u znaku vrhunskih klapa i to njih 14!

Naime, Udruga VDP-a iz Kaštel Kambelovca uz podršku Grada Kaštela, sve je već pripremila za feštu od glazbenih nota koja će se održati 10. srpnja. Premda je dosadašnjih godina bilo i pet večeri, uz tri klapske i dvije rokerske, ove godine će se u recesijskom motu održati tek jedna večer no sve najbolje u klapskom svijetu bit će na pozornici u Kaštel Kambelovcu, sve biser do bisera zapjevat će tu srpanjsku nedjelju.

– U ovogodišnjem Kaštelanskom điru ponajbolje hrvatske klape predstavit će se sa po dvije skladbe, a imena klapa su dovoljna za najavu odlične fešte. Osim domaćina Cambija iz Kaštel Kambelovca, nastupit će i Solinjani Vokalisti Salone, pa Sinj, Splićani Sv. Juraj HMR i Šufit, te Trogirani iz Tragosa, ženska klapa Luke iz Rijeke, Bračani iz Bracere i ostali… Sve ime do imena u klapskom svijetu – najavljuje događaj Vladan Vuletin, umjetnički ravnatelj VDP-a.

A uvertira za ovu ljetnu poslasticu od zvuka, svakako je i najava samostalnog koncerta klape Cambi, koji će se održati u petak, 8. srpnja i to povodom 25 godina djelovanja ovog sastava. Uz Kaštelane i brojne njihove uspješnice koje će, ne sumnjamo, zagrijati dlanove publike, zapjevat će i njihove gošće, ženska klapa Štorija.

– Nakon Cambija u petak, subota (9. srpnja) je rezervirana za  9. Međunarodnu smotru folklora „Za jubav tance igraše“ u organizaciji KUD-a Ante Zaninović. I onda poslastica za kraj Kaštelanski đir ovogodišnjih Večeri dalmatinske pisme koje ćemo, kao i dvije prethodne večeri rezimirati i zabavom na Brcu – najavili su organizatori ovogodišnjih događanja u sklopu VDP-a.

KAŠTELANSKI ĐIR 2011. – izvođači

Braciera (m) – Bol na Braču
Cambi (m) – Kaštel Kambelovac
Kaleta (m) – Zadar
Kampaneli (m) – Donja Kaštela
Kastav (m) – Kastav
Luka (m) – Ploče
Luka (ž) – Rijeka
Neverin (ž) – Kaštel Lukšić
Putalj (ž) – Kaštel Sućurac
Sinj (m) – Sinj
Sv. Juraj HRM (m) – Split
Šufit (m) – Split
Tragos (m) – Trogir
Vokalisti Salone (m) – Solin

Trinaesti rođendan uz 14 vrhunskih klapa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *