Večeri dalmatinske pisme od ove godine u novom ruhu!

veceri-dalmatinske-pisme-od-ove-godine-u-novom-ruhu

 

16. Večeri dalmatinske pisme će se ove godine održati 18. i 19. srpnja u Kaštel Kambelovcu na prvobitnoj lokaciju- poljani pokraj crkve sv. Mihovila! Organizatori su mu odlučili vratiti nekadašnji značaj i napraviti zaokret u njegovom stilskom određenju.

U dva dana nastupiti će sama krema klapskog pjevanja i priuštiti nezaboravan glazbeni doživljaj svima koji vole klapsku glazbu. Vidjeti vrhunske klape na jednoj pozornici u lijepoj arhitekturi Kaštela događaj je koji se nikako ne propušta!

“Ovu godinu Večeri dalmatinske pisme započinju s novim / starim vodstvom i sa novim idejama. Namjena nam je zadržati neke stare glazbene elemente festivala, ali i otvoriti ga i prilagodiniti novim glazbenim strujanjima koja iz dana u dan imaju sve više poklonika. Zato smo ukupna glazbena događanja podijelili u dvije međusobno različite koncertne večeri.

Ovogodišnji festivalski događaj ima cilj da oslika cjelokupni zvučni krajolik koji je povezan sa fenomenom “klape”- od tradicijskog napjeva, preko “obrada” do pjesama u pop maniri koje će klape izvoditi uz instrumentalnu pratnju”– objasnio je umjetnički voditelj Vinko Didović.

PRVA, REVIJALNA VEČER, ČOVIK OD SOLI, POSVEĆENA JE VINKU COCI

– 18.07.14., 20:30 H –

Prva je večer posvećena glazbenom djelu pokojnog Vinka Coce. S naglaskom na a capella pjevanje, a na njoj će se izvoditi tradicijski napjevi i obrade Cocinih popularnih pjesama.

Iza cijelog događaja klapa Maslina će imati samostalni koncert.

DRUGA VEČER- KAŠTELANI ĐIR – KLAPE PIVAJU POP

 – 19.07.14., 21 H –

Druga, natjecateljska večer namijenjena je klapama uz instrumentalnu pratnju, odnosno klapskom popu  i po svojoj koncepciji nalikuje festivalu zabavne glazbe, nastupiti će klape Cambi, Maslina, Iskon, Šufit, Kampanel, Sol, Kumpanji, Štorija, Kampaneli, sv. Florijan, Tragos, Libar, Luka i dr.

Iza cijelog događaja klapa Kampanel će imati samostalni koncert.

Album “Večeri klapske pisme – Kaštela 2014” izaći će u izdanju Scardone, a koncept festivala je podržan i od strane Grada Kaštela.

Nova koncepcija festivala izazvala je velik interes prvo kod klapa koje su željele dobiti upravo jedan ovako koncipiran festival na kojem su sve najbolje klape i gdje mogu predstaviti svoje nove pjesme pred publikom koja voli klapski izričaj.

Već sada možemo najaviti da će nam festival podariti puno novih kvalitetnih pjesama koje se idealno uklapaju u novi zvuk Dalmacije i što vlada veliki interes za dolazak na VDP 2014!

Večeri dalmatinske pisme od ove godine u novom ruhu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *